Film : De Bende van Oss (2011)

Gisteren heb ik de film De Bende van Oss (2011) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Matthias Schoenarts als Ties van Heesch, Sylvia Hoeks als Johanna van Heesch, Daan Schuurmans als Wachtmeester Roelofse, Frank Lammers als Harry den Brock, Benja Bruijning als Jan, Pierre Bokma als Sal Hedeman, Maria Kraakman als Trees Biemans, Kees Boot als Minister Kolfschoten, Marcel Musters als Wim de Kuyper, Juliette van Ardenne als Zuster in ziekenhuis, Mike Weerts als Gerrit van der Heijden, Bob Stoop als Kamerlid van der Putt, Bert Geurink als Kramer, Guido Pollemans als Piet van der Heijden en als Ellie.

De Bende van Oss is gebaseerd op historische feiten en gaat over Johanna van Heesch (Sylvia Hoeks). Zij is via haar man Ties (Matthias Schoenarts) verzeild geraakt in de Ossche Bende, die bijna dagelijks samenkomt in haar café. Onder leiding van de gewelddadige Wim de Kuiper (Marcel Musters) zorgt de bende voor een golf van misdaad en moord die heel Nederland jarenlang in zijn greep houdt. Johanna wil breken met de misdaad die haar omringt en daarvoor ze krijgt hulp uit onverwachte hoek van corrupte verzekeringsagent Harry (Frank Lammers). Maar hoe harder ze probeert los te komen van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie en zelfs moord …
FilmTotaal.nl

Film : De Bende van Oss (2011)

Film : De Bende van Oss (2011)

Ik vind dit wel een aardige film. Het verhaal is zeer goed, dat kan ook niet anders, want het is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Alleen wordt het verhaal zo nu en dan een beetje slepend verteld. Verder zijn de verschillende acteurs en actrices wel goed bezig.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...