Film : Virgin Mountain (2015)

Ik heb gisteren de film Virgin Mountain (Fúsi) (2015) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Gunnar Jónsson als Fúsi, Ilmur Kristjánsdóttir als Sjöfn, Sigurjón Kjartansson als Mörður, als Fjóla, Franziska Una Dagsdóttir als Hera, Arnar Jónsson als Rolf en Thorir Sæmundsson als Elvar.

In Virgin Mountain maken we kennis met de drieënveertigjarige Fúsi (Gunnar Jónsson). De stille maar goedhartige man woont nog bij zijn moeder en gaat gebukt onder zowel haar dominante persoonlijkheid als zijn eigen zwaarlijvigheid. Een vriendin heeft hij nooit gehad en zijn sociale vaardigheden zijn onderontwikkeld. Het liefst speelt hij thuis met bestuurbare autootjes of bootst hij met schaalmodellen historische veldslagen na. Uiteraard wordt de verlegen kolos gepest op zijn werk, een uitzichtloze baan als bagagetransporteur op het vliegveld. Zo slentert zijn leven zonder perspectieven voort, tot afgrijzen van zijn moeder.
FilmTotaal.nl

Film : Virgin Mountain (2015)

Film : Virgin Mountain (2015)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal is zeer goed bedacht en wordt niet te snel, maar zeker ook niet te langzaam, verteld. De locaties zijn erg goed gekozen en de muziek is ook erg goed.

Zoals zo veel films uit Scandinavië eindigt deze film ook niet met eind goed alles goed en dat zet je wel aan het denken. In het werkelijke leven is het ook niet altijd eind goed altijd goed, dus dat voelt dan wel bekend.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...