Film : Elizabeth is Missing (2019)

Gisteren heb ik de film Elizabeth is Missing (2019) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Glenda Jackson als Maud, Maggie Steed als Elizabeth, Sophie Rundle als Sukey, Liv Hill als Young Maud, Neil Pendleton als Douglas, Julie Hannan als Margery, Mark Stanley als Frank, Helen Behan als Helen, Nell Williams als Katy, Linda Hargreaves als Carla, John-Paul Hurley als Dad, Michelle Duncan als Ma, Tom Urie als Desk Sergeant, Cara Kelly als The Woman en Sam Hazeldine als Tom.

Maud (Glenda Jackson) gaat op zoek naar haar beste vriendin Elizabeth (Maggie Steed), wat bemoeilijkt wordt door haar dementie. Ze is ervan overtuigd dat er iets ergs gebeurd is. Maud krijgt er steeds meer moeite mee om dingen te onthouden en daardoor vervaagt het onderscheid tussen het heden en het verleden. Maud vraagt zich dan ook af of deze verdwijning te maken heeft met die van haar zus Sukey ( Sophie Rundle).
FilmTotaal.nl

Film : Elizabeth is Missing (2019)

Film : Elizabeth is Missing (2019)

Ik vond dit een hele indrukwekkende film. De film laat heel goed zien wat dementie met mensen doet. En dan niet alleen de mensen die het overkomt, maar ook de familie om die mensen heen en hoe die het ervaren. Het acteerspel van Glenda Jackson, maar ook zeker het acteerspel van Helen Behan was van zeer hoge kwaliteit en gaf mij het gevoel dat ik naar een documentaire zat te kijken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...