Film : Elvis (2022)

Gisteren heb ik samen met Danielle de film Elvis (2022) gezien. Deze film werd vertoond door Kinepolis Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Austin Butler als Elvis Presley, Tom Hanks als Colonel Tom Parker, Oliva DeJonge als Priscilla, Helen Thomson als Gladys, Richard Roxburgh als Vernon, Kelvin Harrison Jr. als B.B. King, David Wenham als Hank Snow, Kodi Smit-McPhee als Jimmy Rodgers Snow, Luke Bracey als Jerry Schilling, Dacre Montgomery als Steve Binder, Leon Ford als Tom Diskin, Gary Clark Jr. als Arthur ‘Big Boy’ Crudup, Yola als Sister Rosetta Tharpe, Natasha Bassett als Dixie Locke en Xavier Samuel als Scotty Moore.

In dit door en door filmische drama zien we het leven van Elvis Presley (Austin Butler) vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Tom Hanks). Aan de hand van Parker schetst de film de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen hem en Presley, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla (Oliva DeJonge).
FilmTotaal.nl

Film : Elvis (2022)

Film : Elvis (2022)

Ik vond dit een goede film. Het eerste gedeelte van de film was nogal warrig en het leek net of het intro niet afgesloten kon worden en was ook Austin Butler niet vaak aan het zingen als Elvis Presley, maar in het tweede gedeelte van de film ging het verhaal echt lopen en werd ook de muziek fenomenaal. Het verhaal rondom Elvis Presley blijft erg indrukwekkend en het dan op zo een manier verteld te zien vanuit de zienswijze van Colonel Tom Parker is ook heel erg bijzonder. Hele goede muziek, hele goede acteurs en actrices en ook heel goed opgebouwde scene’s qua aankleding. Uiteraard is Boheiman Rhapsody heel anders opgezet, maar toch hebben beide films echt iets aparts, iets waardoor de persoon en de band goed in het licht gezet worden.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...