Film : Olympus Has Fallen (2013)

Gisteren heb ik de film Olympus Has Fallen (2013) gezien. Deze film is in Nederland te streamen via Videoland. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Gerard Butler als Mike Banning, Aaron Eckhart als President Benjamin Asher, Finley Jacobsen als Connor, Dylan McDermott als Forbes, Rick Yune als Kang, Morgan Freeman als Speaker Trumbull, Angela Bassett als Secret Service Director Lynn Jacobs, Melissa Leo als Secretary of Defense Ruth McMillan, Radha Mitchell als Leah, Cole Hauser als Roma, Phil Austin als Vice President Charlie Rodriguez, James Ingersoll als Admiral Nathan Hoenig, Freddy Bosche als Diaz, Lance Broadway als O’Neill en Sean O’Bryan als Ray Monroe.

Het Witte Huis (codenaam: Olympus) wordt door een terroristische groepering bezet, en de President Benjamin Asher (Aaron Eckhart) gegijzeld. Voormalig Secret Service agent Mike Banning (Gerard Butler) verkeert toevallig in de buurt van het gebouw. En terwijl zich buiten het Witte Huis zich de veiligheidsdiensten verzamelen, is het aan Banning om ervoor te zorgen dat de President gered kan worden. Tegelijkertijd moet hij de veiligheidsdiensten up-to-date houden van de situatie in Olympus, en een grotere ramp af zien te wenden.
FilmTotaal.nl

Film : Olympus Has Fallen (2013)

Film : Olympus Has Fallen (2013)

Nadat ik de film Greenland had gezien, wilde ik ook de film London Has Fallen zien. In de voorbereiding op het schrijven van het stukje over de laatste film kwam ik er achter dat er nog twee films in de “Has Fallen” serie zijn en zodoende heb ik gisteren dus Olympus Has Fallen gekeken.

Wat een stevige actie film is dit zeg. Ik dacht altijd dat in Host Shots of Commandos veel doden vielen, maar in Olympus Has Fallen vallen in het eerste half uur zeker een paar honderd doden. En het is raar, maar dat komt niet raar over. Het verhaal was op zich goed bedacht en wordt ook goed uitgewerkt middels hele goede special effects, maar het is toch wel een beetje jammer dat de film een beetje ontspoort richting het einde waar Mike Banning in zijn eentje toch wel veertig Koreaanse commando’s dood en uiteindelijk de president red. Maar al met al was dit toch wel een goede film.

Maar ik ga toch ook nog Angel Has Fallen kijken, al was het alleen maar om te zien hoe de triologie eindigt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...