Film : God Exists; Her Name is Petrunya (2019)

Gisteravond heb ik de film God Exists; Her Name is Petrunya (2019) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Zorica Nusheva als Petrunya, Labina Mitevska als Journalist Slavica, Stefan Vujisic als Young Officer Darko, Suad Begovski als The Priest, Simeon Moni Damevski als Chief Inspector Milan, Violeta Sapkovska als Vaska, Petar Mircevski als Stoyan, Andrijana Kolevska als Blagica, Nikola Kumev als Older Officer Vasko, Bajrush Mjaku als The Prosecutor, Xhevdet Jashari als TV Cameraman Boykan, Vladimir Tuliev als Bartender Stefan, Ilja Volcheski als Angry Man #1, Igor Todorov als Angry Man #2 en Nenad Angelkovic als Angry Man #3.

Hoeveel van onze keuzes nemen we met ons volle bewustzijn? Maken we elke noodzakelijke afweging alvorens tot een besluit te komen, of worden we eigenlijk vooral gedreven door onze impulsen en pogen we pas naderhand te duiden waarom we bepaalde dingen wel of niet hebben gedaan? Voor het antwoord op die vraag neigt “God Exists; Her Name Is Petrunya” naar de tweede optie. Dus waarom hoofdpersonage Petrunya (Zorica Nushevas) in een rivier springt om een crucifix op te duiken? Ze zou het zelf waarschijnlijk niet eens kunnen vertellen. Maar ze doet dit toch en forceert daarmee een keerpunt in de film, wat uitmondt in allerlei onvoorziene consequenties. Deze brengen haar en tal van andere personages steeds weer terug bij de kernvraag: waarom deed ze dat nou eigenlijk?
FilmTotaal.nl

Film : God Exists, Her Name is Petrunya (2019)

Film : God Exists, Her Name is Petrunya (2019)

Dit was een film met een heel goed verhaal. Het laat heel goed zien hoe er in Macedonië in 2018 over vrouwen gedacht wordt. Oude kerkelijke rituelen die verbroken worden door een vrouw en de onmacht van de mannen als dat gebeurt.

Het schijnt dat deze film de eerste filmrol was voor Zorica Nusheva en dat is niet te merken. Zij acteert alsof ze dat al haar hele leven gedaan heeft. Heel erg goed.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...