Film : Hemelrijken (2019)

Gisteren heb ik de film Hemelrijken (2019) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Jennifer Welts als Kelly, Esmée van Kampen als Samantha, Fred Goessens als Oom Thierry, Maarten Heijmans als Michel, Tim Oliver Somer als Eddy en Ayrton Kirchner als Raymond.

Na haar vrijlating uit de gevangenis probeert Kelly (Jennifer Welts) een nieuwe start te maken in haar geboortewijk Hemelrijken in Eindhoven. Haar zus Samatha (Esmée van Kampen) doet er alles aan om haar op het rechte pad te houden.
FilmTotaal.nl

Film : Hemelrijken (2019)

Film : Hemelrijken (2019)

Ondanks het feit dat er op verschillende plekken best wel negatieve kritieken te lezen zijn over de film en dan met name over het gesproken dialect en de diepgang van de film, vind ik dit een goede film.

Het gesproken dialect zou plat Eindhovens moeten zijn, maar dat kan ik niet beoordelen, het enige dat ik kan zeggen is dat het behoorlijk authentiek over kwam en dat het de film juist een bepaalde richting meegeeft waardoor je meteen echt het gevoel hebt onderdeel te zijn van de wijk Hemelrijken in Eindhoven. Verder vind ik de diepgang van de verschillende personages genoeg om het verhaal zeer goed te vertellen.

Je blijft als kijker geboeid kijken en de plotwending aan het einde was niet te voorzien en maakt deze film ook wel heel erg sterk. De film geeft je een goede inkijk in het leven in de wijk Hemelrijken in Eindhoven.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...