Film : King of the Road (2019)

Gisteren heb ik de film King of the Road (2019) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Guido Pollemans als Barry, Majd Mardo als Sadiq, Sophie Höppener als Fransje en Rian Gerritsen als Ineke.

De racistische vrachtwagenchauffeur Barry (Guido Pollemans) moet machteloos toezien hoe zijn vaste bijrijder door Marokkaanse jongeren het ziekenhuis in wordt geslagen. Tot zijn grote woede blijkt de vervangende bijrijder Sadiq (Majd Mardo) ook van Marokkaanse afkomst. De spanning tussen de twee loopt hoog op als ze noodgedwongen enkele dagen de cabine moeten delen tijdens een internationale rit. Barry en Sadiq leren elkaar steeds beter kennen, maar het blijft de vraag of dit tot een bijzondere vriendschap leidt of een ultieme confrontatie.
FilmTotaal.nl

Film : King of the Road (2019)

Film : King of the Road (2019)

Ik vond dit een hele goede Nederlandse film. Het verhaal is heel erg goed geschreven en wordt zeer goed uitgewerkt. Hele goede acteurs en actrices, goed gekozen locaties en goede muziek maken dit tot een van de betere Nederlandse films.

Het verhaal begint met een typisch geval van racisme, maar gaat over in een soort road movie waarbij twee tegenpolen elkaar leren kennen, maar niet zonder slag of stoot. Op een gegeven moment maakt en verhaal een ommezwaai die ik persoonlijk niet had zien aankomen en ook het einde had ik niet kunnen voorspellen, maar het was er wel een die zo maar zou kunnen gebeuren.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...