Film : Hoe duur was de suiker (2013)

Gisteravond heb ik de film Hoe duur was de suiker (2013) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Gaite Jansen als Sarith, Yootha Wong-Loi-Sing als Mini-Mini, Neil Sandilands als Reinder Almersma, Benja Bruijning als Nathan, Anna Raadsveld als Elza, Kees Boot als Julius Robles Medina, Yannick van de Velde, Werner Kolf, Deirdre Wolhuter, Genelva Krind, Daniel Janks als Father Nassy, Carel Nel als Von Beunekom, Jaap Spijkers, Bart Klever en De-Wet Nagel als Rich merchant.

De blanke Sarith (Gaite Jansen) en haar slavin Mini-Mini (Yootha Wong-Loi-Sing) leven in het achttiende eeuwse Suriname. Terwijl Sarith langzaam verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini een kans op eigen geluk. De vraag is alleen, of ze die kans durft te grijpen, als deze ten koste van haar meesteres gaat?
FilmTotaal.nl

Film : Hoe duur was de suiker (2013)

Film : Hoe duur was de suiker (2013)

Ik vond dit een hele goede film. Ik was eigenlijk de volle twee uur bijna sprakeloos aan het kijken en realiseerde mij niet dat dit een Nederlandse film was. Niet alleen wordt er heel erg goed gebruik gemaakt van kostuums, maar ook van hele originele locaties, waardoor je echt het idee hebt naar het achttiende eeuwse Suriname te kijken. Ook de muziek was op vele momenten heel erg goed. Zeker ook het feit dat in de film een aantal best wel confronterende scene’s opgenomen zijn, maakt dat het verhaal compleet en goed verteld kan worden.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...