Film : I am Elizabeth Smart (2017)

Vandaag heb ik de film I am Elizabeth Smart (2017) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Elizabeth Smart als Herself, Alana Boden als Elizabeth Smart, Skeet Ulrich als Brian David Mitchell, Deirde Lovejoy als Wanda Barzee en Anne Openshaw als Lois Smart.

Het is het jaar 2002. Elizabeth Smart (Alana Boden) is een 14-jarig meisje dat ontvoerd wordt door de religieuze Brian David Mitchell (Skeet Ulrich). Met behulp van zijn verknipte handlanger Wanda Barzee (Deirde Lovejoy) brengt hij Elizabeth naar een gebied in de heuvels. Negen maanden lang wordt Elizabeth uitgehongerd, gedrogeerd en verkracht. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
FilmTotaal.nl

Film : I am Elizabeth Smart (2017)

Film : I am Elizabeth Smart (2017)

Deze film komt keihard binnen. De film is gebaseerd op waar gebeurde feiten en degene die het echt heeft meegemaakt, komt ook vaak aan het woord in de film. Het is verbazingwekkend hoe sommige mensen onder het mom van geloof alles doen wat ze willen en daarbij niet kijken wie ze pijn doen, zowel lichamelijk als geestelijk.

Maar na het zien van deze film heb ik heel ontzag gekregen voor Elizabeth Smart, want wat was zij sterk zeg. Ze maakt dingen mee die je niemand gunt en toch is ze na haar bevrijding weer normaal en trouwt, heeft kinderen en gaat zelfs vechten voor onrecht.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...