Film : Land of Mine (2015)

Gisteren heb ik de film Land of Mine (2015) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Roland Møller als Sgt. Carl Rasmussen, Louis Hofmann als Sebastian Schumann, Joel Basman als Helmut Morbach, Mikkel Boe Følsgaard als Lt. Ebbe Jensen, Laura Bro als Karin, Zoe Zandvliet als Elisabeth, Karins Daughter, Mads Riisom als Soldier Peter, Oskar Bökelmann als Ludwig Haffke, Emil Belton als Ernst Lessner, Oskar Belton als Werner Lessner, Leon Seidel als Wilhelm Hahn, Karl Alexander Seidel als Manfred, Maximillian Beck als August Kluger, August Carter als Rudolf Selke en Tim Bülow als Hermann Marklein.

Het thema van de Tweede Wereldoorlog en hoe er omgegaan werd met krijgsgevangenen is niets nieuws. Maar de invulling die regisseur Zandvliet aan het onderwerp geeft juist wel. De film heeft zodoende wat bijzonder huiveringwekkende momenten waarin te zien is hoe jonge ongetrainde soldaten landmijnen op moeten ruimen.
FilmTotaal.nl

Film : Land of Mine (2015)

Film : Land of Mine (2015)

Dit is een hele indrukwekkende film. Het laat heel goed zien wat de gevolgen waren van de Duitse invasie in diverse landen in de Tweede Wereldoorlog. De manier waarop deze film gefilmd is, is heel erg indringend. Aan de ene kant wil je zo af en toe stoppen met kijken, maar aan de andere kant wil je ook blijven kijken om te zien hoe het verhaal verder gaat. Juist ook dit soort films zijn een hele goede aanvulling op de films die er al zijn over de Tweede Wereldoorlog.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...