Film : Memento (2000)

Ik heb gisteren de film Memento (2000) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Guy Pearce als Leonard, Carrie-Anne Moss als Natalie, Joe Pantoliano als Teddy, Mark Boone Junior als Burt, Russ Fega als Walter, Jorja Fox als Leonard’s Wife, Stephen Tobolowsky als Sammy Jankins, Harriet Sansom Harris als Mrs. Jankins, Thomas Lennon als Doctor, Callum Keith Rennie als Dodd, Kimberly Campbell als Blonde, Marianne Muellerleile als Tattooist en Larry Holden als Jimmy.

Leonard (Guy Pearce) is een onderzoeker voor een verzekeringsmaatschappij. Zijn geheugen is ernstig beschadigd na een poging in te grijpen bij de moord van z’n vrouw (Jorja Fox). Leonard is uit op wraak, maar door z’n slechte geheugen kan hij alleen behoorlijk functioneren door het constant maken van aantekeningen, tattoeages en het maken van polaroid foto’s.
FilmTotaal.nl

Film : Memento (2000)

Film : Memento (2000)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal is er goed en wordt heel sterk uitgewerkt. Op een gegeven moment waan je jezelf zelfs als iemand met geheugenproblemen. Nog een leuk aspect van de film is dat het verhaal eigenlijk achterstevoren uitgewerkt wordt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...