Film : Süskind (2012)

Ik heb gisteravond de film Süskind (2012) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Jeroen Spitzenberger als Walter Süskind, Karl Markovics als Ferdinand Aus der Fünten, Nyncke Beekhuyzen als Hanna Süskind, Katja Herbers als Fanny Philips, Golda de Leon als Yvonne Süskind, Nasrdin Dchar als Felix Halverstadt, Tygo Gernandt als Piet Meerburg, Krijn ter Braak als Dr. Edwin Schützer, Olga Zuiderhoek als Henriette Pimentel, Chava Voor in ’t Holt als Sylvie, Ramsey Nasr als Mendel Blumgarten, Theo Pont als Officer Van Zeijtveld, Erich Krieg als Willy Lages, Peter Post als Albert Gemmeker en George Remes als Adjutant Bauer.

1942. In het door de nazi’s bezette Amsterdam besluit de Joodse Walter Süskind (Jeroen Spitzenberger) handjeklap met de SS te spelen. Het is een levensgevaarlijk kat- en muisspel, waarmee hij honderden kinderen van transport naar de concentratiekampen weet te redden. Terwijl de razzia’s toenemen en het net zich verder sluit rond de Joodse gemeenschap, riskeert Walter alles wat hem lief is en toont hij de moed van een held.
FilmTotaal.nl

Film : Süskind (2012)

Film : Süskind (2012)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal is erg goed, maar dat kan ook niet anders, want het is gebaseerd op waar gebeurde feiten. Een Nederlandse film die zeer goed gemaakt is. Goede acteurs en actrices, hele goede muziek en zeer goed gekozen locaties om het jaar 1942 te verbeelden.

Het verhaal blijft op zich wel heel erg verdrietig, want het laat wel weer zien hoe vervelend de oorlog was en dan zeker de gebeurtenissen rondom de Joden.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...