Film : Noces (2016)

Gisteren heb ik de film Noces (2016) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Lina El Arabi als Zahira Kazim, Sébastien Houbani als Amir Kazim, Babak Karimi als Mansoor Kazim, Neena Kulkarni als Yelda Kazim, Oliver Gourmet als André, Alice de Lencquesaing als Aurore, Zacharie Chasseriaud als Pierre, Aurora Marion als Hina Kazim, Rania Mellouli als Amara Kazim, Harmandeep Palminder als Adnan, Sandor Funtek als Frank, Bilel Ghommidh als Tariq, Qari Ikram Nabi Kailany als L’Imam, Hervé Sogne als Le préfet en Édith Le Merdy als L’assistante médicale.

Zahira Kazim (Lina El Arabi) is achttien. Ze woont bij haar ouders in Brussel, met wie ze een hechte relatie heeft. Deze band wordt echter onder druk gezet doordat Zahira volgens Pakistaanse traditie moet trouwen met een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Haar ouders, haar broer én haar zus proberen haar te overtuigen van het belang van deze traditie. Maar Zahira had eigenlijk haar eigen verlangens en toekomstdromen. Zahira komt daardoor voor een zeer moeilijke, hartverscheurende keuze te staan. Kiest ze voor zichzelf of voor de wensen van haar familie?
FilmTotaal.nl

Film : Noces (2016)

Film : Noces (2016)

Ik vond dit een hele aangrijpende film. Het verhaal wordt erg goed uitgebeeld middels hele goede acteurs en actrices. De hele film voelt eigenlijk als een documentaire, maar dat vind ik dus in dit geval de kracht. Het einde zag ik op een gegeven moment wel aankomen, maar dat maakte het niet minder aangrijpend. Je krijgt als kijker een hele goede blik op hoe de Pakistaanse cultuur werkt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...