Whisky Proeverij : 6 Ambassadors Tasting

Gisteravond heb ik de Whisky Proeverij “Supertasting met 6 WhiskyAmbassadeurs!” bijgewoond. Deze Whisky Proeverij werd georganiseerd door Erik Molenaar van Kintra.

Op 18 juni gaan Dennis Hendriks, Erik Molenaar, Jock Shaw, Tony van Rooijen, Frank Handgraaf en Dennis Mulder een proeverij op hemels niveau verzorgen. Snoepjes, lekkers, dramtastic dr(e)ams, geef het een naam. Ze hebben zelf een selectie gemaakt wat ze willen laten proeven. Via de speciaalslijter zijn de proefkits te koop en vanaf 20:00 uur gaan ze van start met mooie verhalen en achtergrondinformatie.

Samen hebben ze ruim 100 jaar ervaring in de whisky en hebben inmiddels wel bewezen hun mannetje te staan. Of het nou op een podium is, training, proeverijen of gewoon achter de tafel op een festival: het zijn stuk voor stuk zwaargewichten! En allemaal met hun eigen verhaal en drive voor het product Scotch whisky.

Tijdens deze Whisky Proeverij mochten wij onderstaande Whisky’s proeven.

Ik vond dit een hele goede en leuke Whisky Proeverij. Qua techniek was het geregeld via Zoom, maar de verschillende ambassadeurs waren twee aan twee op drie locaties in het land en gaven een hele goede presentatie over hun Whisky begeleid ook met foto’s en video’s. Op het einde werd iedere bezoeker op “Unmute” gezet en kon iedereen praten en dat was eigenlijk heel leuk, want toen zag je telkens even kort iedereen die aanwezig was geweest tijdens deze Proeverij.

Alle Whisky’s waren bijzonder en lekker, maar de Golden Cask Craigellachie 12 yo vond ik toch wel het meest bijzonder. Het is dat mijn Whisky kast al vol is, anders had ik er een fles van besteld.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...