Film : Watchmen (2009)

Ik heb gisteren de film Watchmen (2009) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Malin Akerman als Laurie Jupiter/Silk Spectre II, Billy Crudup als Jon Osterman/Dr. Manhattan, Matthew Goode als Adrian Veidt/Ozymandias, Jackie Earle Haley als Rorschach, Jeffrey Dean Morgan als Edward Blake/Comedian, Patrick Wilson als Dan Dreiberg/Nite Owl, Carla Gugino als Sally Jupiter/Silk Spectre, Matt Frewer als Moloch, Stephen McHattie als Hollis Mason, Laura Mennell als Janey Slater, Rob LaBelle als Wally Weaver, Gary Houston als John McLaughlin, James M. Connor als Pat Buchanan, Mary Ann Burger als Eleanor Clift en John Shaw als Doug Roth.

In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer een superheld (Comedian, gespeeld door Jeffrey Dean Morgan) in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord start een andere oud-superheld, genaamd Rorschach (Jackie Earle Haley), een onderzoek. Dit onderzoek brengt een duister complot aan het licht.
FilmTotaal.nl

Film : Watchmen (2009)

Film : Watchmen (2009)

Over het algemeen vind ik films over superhelden wel leuk om te kijken en deze film krijgt uiteindelijk wel het predikaat goed, maar ik heb nog wel want opmerkingen.

De eerste helft van de film ligt het tempo van het vertellen van het verhaal erg laag omdat er bewust gekozen is voor veel terugblikken en deze worden dan ook verwacht en behoorlijk onverwacht tussen de normale scene’s gemonteerd. Zodra middels de terugblikken ook de voorafgaande gebeurtenissen verteld zijn, gaat het tempo van het vertellen van het verhaal behoorlijk omhoog en wordt dit een aardige film om te zien. Wel jammer vind ik de vaak expliciete vechtscene’s en de niets aan het verhaal toevoegende sexscene’s.

Wat ik dan wel weer leuk vind is dat Jeffrey Dean Morgan, die in deze film de rollen speelt van Edward Blake en Comedian, bij mij al bekend was van zijn rol als Negan in seizoen 7 van de serie The Walking Dead. Ik moest wel even goed kijken, want hij was in 2009 nog wel wat steviger dan hij in 2016 is.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...