Film : TBS (2008)

Gisteren heb ik de film TBS (2008) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Theo Maassen als Johan vd S., Lisa Smit als Tessa, Bob Schwarze als Joska, Ria Marks als Therapeute 1, Karst Woudstra als Psychiater, Flip Filz als Advocaat Johan, Romana Vrede als Begeleidster kliniek, Martijn de Rijk als Bewaarder kliniek, Menno Van Beekum als Rechter, Roos Ouwehand als Therapeute 2, Kevin Llewellyn als Patiënt 1, Bing Wiersma als Patiënt 2, Peter van Bokhorst als Autoverkoper, Yale Sackman als Vriendin Tessa en Pim Lambeau als Oma.

Johan vd S. (Theo Maassen) is uitbehandeld en zal de rest van zijn leven door moeten brengen op de long stay-afdeling van een TBS-kliniek. Johan houdt echter vol onschuldig te zijn aan de lustmoord op zijn zusje waarvoor hij is veroordeeld. Omdat niemand hem wil geloven, ontsnapt hij om zijn onschuld te bewijzen. Hij gaat op zoek naar zijn moeder die steeds heeft geweigerd te getuigen en die alle contact verbroken heeft. Johan is ervan overtuigd dat zij hem vrij kan pleiten. Al snel zit de politie hem op de hielen. Om justitie uit handen te blijven, gijzelt Johan een toevallige passant: de 13-jarige Tessa (Lisa Smit).
FilmTotaal.nl

Film : TBS (2008)

Film : TBS (2008)

Ik vond dit een hele goede film. De hele film door twijfel je aan het feit of Johan vd S. nu onschuldig is aan de hem ten laste gelegde feiten of dat hij misschien toch wel schuldig is. Pas helemaal op het einde krijg je door hoe het werkelijk zit. Goede acteurs en actrices, goed gekozen locaties, goede muziek en goed gefilmd en dat maakt dat ik deze film erg goed vind.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...