Film : The Angels’ Share (2012)

Gisteren heb ik de film The Angels’ Share (2012) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Paul Brannigan als Robbie, Siobhan Reilly als Leonie, John Henshaw als Harry, Gary Maitland als Albert, William Ruane als Rhino, Jasmin Riggins als Mo, Scott Dymond als Willy, Scott Kyle als Clancy, Neil Leiper als Sniper, James Casey als Dougie, Caz Dunlop als Caz, Gilbert Martin als Matt, Stuart Preston als Sheriff, Vincent Friell als Procurator Fiscal en Roger Allam als Thaddeus.

Bij de geboorte van zijn zoon Luke zweert kersverse vader en jeugddelinquent Robbie (Paul Brannigan) dat zijn zoon nooit het tragische leven zal kennen dat hij heeft geleid. Maar met de vader van zijn vriendin en lokale gangster Clancy (Scott Kyle) op de hielen, kan hij geen kant meer op. Op het nippertje kan Robbie ontsnappen aan een gevangenisstraf en krijgt hij een allerlaatste kans. Tijdens zijn taakstraf ontmoet hij Rhino (William Ruane), Albert (Gary Maitland) en Mo (Jasmin Riggins), die net als hij door hun criminele verleden moeilijk werk vinden. Hun reclasseringsambtenaar Harry (John Henshaw) wijdt hen stiekem in, in de wereld van de whisky! Nooit had Robbie kunnen dromen dat drinken zo fundamenteel hun leven kon veranderen. En niet zozeer het drinken van goedkope alcohol, maar ’s werelds beste malt whisky’s! Zijn nieuw ontdekte talent, een verfijnde smaak en delicate ‘neus’, leidt Robbie en zijn vrienden naar een wereld van verse lucht en open velden, de Schotse Hooglanden en de grootste gok van hun leven. Vallen ze terug in hun oude gewoontes van verkwisten en oplichterij, of gaan ze voor een frisse start vol Uisge Beatha, het levenswater? Alleen de engelen zullen het zeggen.
FilmTotaal.nl

Film : The Angels' Share (2012)

Film : The Angels’ Share (2012)

Ik vond dit een vermakelijke film. Het verhaal was goed bedacht en werd goed uitgewerkt met goed gekozen locaties, goede acteurs en actrices en goede muziek. En door de hele film wordt er heel verteld over Whisky, hoe het gemaakt wordt en hoe er van genoten hoort te worden. Een fantastische film voor een Whisky liefhebber als ik ben.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...