Film : The Banshees of Inisherin (2022)

Gisteren heb ik de film The Banshees of Inisherin (2022) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Colin Farrell als Pádraic Súilleabháin, Brendan Gleeson als Colm Doherty, Kerry Condon als Siobhán Súilleabháin, Pat Shortt als Jonjo Devine, Gary Lydon als Peadar Kearney, Jon Kenny als Gerry, Barry Keoghan als Dominic Kearney, Sheila Flitton als Mrs. McCormick, John Carty als Older Musician 1, Oliver Farrelly als Older Musician 2, Lasaírfhiona Ní Chonaola als Female Singer, David Pearse als Priest, Bríd Ní Neachtain als Mrs. O’Riordan, Aaron Monaghan als Declan en Jenny als Jenny.

In The Banshees of Inisherin volgen we twee goede vrienden Pádraic Súilleabháin (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de Westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Pádraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhán (Kerry Condon). Zij heeft haar eigen problemen met Dominic (Barry Keoghan), de zoon van de lokale politieman. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.
FilmTotaal.nl

Film : The Banshees of Inisherin (2022)

Film : The Banshees of Inisherin (2022)

Ik vond dit een hele goede film. Het verhaal is leuk bedacht, maar is wel een beetje vreemd. De uitwerking is echter fantastisch met heel goed gekozen locaties in Ierland zelf dat hele mooie beelden oplevert. De acteurs en actrices zijn ook heel erg goed bezig.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...