Film : The Blues Brothers (1980)

Ik heb afgelopen zaterdagavond de film The Blues Brothers (1980) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door John Belushi als ‘Joliet’ Jake Blues, Dan Aykroyd als Elwood Blues, James Brown als Reverend Cleophus James, Cab Calloway als Curtis, Ray Charles als Ray, Aretha Franklin als Mrs. Murphy, Steve Cropper als Steve ‘The Colonel’ Cropper, Donald Dunn als Donald ‘Duck’ Dunn, Murphy Dunne als Murphy ‘Murph’ Dunne, Willie Hall als Willie ‘Too Big’ Hall, Tom Malone als Tom ‘Bones’ Malone, Lou Marini als ‘Blue Lou’ Marini, Matt Murphy als Matt ‘Guitar’ Murphy, Alan Rubin als Alan ‘Mr. Fabulous’ Rubin en Carrie Fisher als Mystery Woman.

Als Jake Blues (John Belushi) uit de gevangenis wordt vrijgelaten, gaat hij met zijn broer Elwood (Dan Aykroyd) naar het weeshuis waar ze samen opgroeiden. Moeder Overste stuurt hen er op uit om binnen elf dagen 5000 dollar bij elkaar te halen om het weeshuis te redden.
FilmTotaal.nl

Film : The Blues Brothers (1980)

Film : The Blues Brothers (1980)

Ook al is deze film ondertussen al weer 38 jaar oud, het blijft gewoon een hele goede film. Het verhaal is er goed en wordt zeer goed in beeld gebracht. Vooral de achtervolgingsscene’s aan het einde van de film blijven gewoon erg goed.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...