Film : The Hobbit – The Battle of the Five Armies (2014)

Een aantal dagen geleden heb ik de film The Hobbit – The Battle of the Five Armies (2014) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Ian McKellen als Gandalf, Martin Freeman als Bilbo Baggins, Richard Armitage als Thorin Oakenshield, Ken Stott als Balin, Graham McTavish als Dwalin, William Kircher als Bifur en Tom Troll, James Nesbitt als Bofur, Stephen Hunter als Bombur, Dean O’Gorman als Fili, Aidan Turner als Kili, John Callen als Oin, Peter Hambleton als Gloin en William Troll, Jed Brophy als Nori, Mark Hadlow als Dori en Bert Troll, Adam Brown als Ori, Orlando Bloom als Legolas, Evangeline Lilly als Tauriel en Hugo Weaving als Elrond.

Ondanks dat de dwergen hun koninkrijk hebben heroverd op de draak Smaug, hebben ze onbedoeld ook een dodelijke kracht losgelaten op de wereld. Door wraak gedreven zorgt Smaug voor vele slachtoffers onder de inwoners van Lake Town. Thorin (Richard Armitage) is geobsedeerd door zijn heroverde rijkdom en heeft zijn vriendschap en eer hiervoor over. Ondanks pogingen van Bilbo (Martin Freeman) om hem tot reden te brengen, wordt Bilbo gedwongen een wanhopige en gevaarlijke keuze te maken. Maar er zijn ook andere en veel grotere gevaren. Gandalf (Ian McKellen) ziet namelijk dat de gevaarlijke vijand Sauron enorme legers met Orcs stuurt naar de Lonely Mountain. Als de duisternis nadert, moeten dwergen, elven en mensen besluiten zich te verenigen of zich te laten vernietigen. Bilbo vecht ondertussen voor zijn leven en de levens van zijn vrienden tijdens de epische strijd van de vijf legers, waarin de toekomst van de Midden-aarde aan een zijden draadje hangt.
FilmTotaal.nl

The Hobbit : The Battle of the Five Armies

The Hobbit : The Battle of the Five Armies

Gebaseerd op het boek The Hobbit, geschreven door J.R.R. Tolkien, is dit de derde van drie films die – net zoals The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The Lord of the Rings: The Two Towers en The Lord of the Rings: The Return of the King – geregisseerd zijn door Peter Jackson.Ik moet zeggen dat Peter Jackson begrijpt wat J.R.R. Tolkien bedoelde met zijn boeken. Net zoals hij de sfeer in The Lord of the Rings heel goed omzette naar de eerder genoemde drie films, zo heeft hij de sfeer in The Hobbit ook erg goed omgezet naar een drietal films.

De originele verhaallijn wordt goed gevolgd. Zo nu en dan is er wel iets aan de verhaallijn toegevoegd, maar dat stoort niet. Het verhaal wordt erg goed verteld middels zeer goed gecaste acteurs en actrices, uitstekend gevonden locaties, zeer prachtige special effects en erg mooie muziek. Voor je het weet zijn de 2 uur en 24 minuten van de film om en wil je het liefste de volgende film gaan kijken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...