Film : Une Vie (2016)

Gisteren heb ik de film Une Vie (2016) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Judith Chemla als Jeanne Le Perthuis des Vauds, Jean-Pierre Darroussin als Le baron Simon-Jacques Le Perthuis des Vauds, Yolande Moreau als La baronne Adélaïde Le Perthuis des Vauds, Swann Arlaud als Julien de Lamare, Nina Meurisse als Rosalie, Olivier Perrier als L’abbé Picot, Clotilde Hesme als Gilberte de Fourville, Alain Beigel als Georges de Fourville, Finnegan Oldfield als Paul de Lamare (20 ans), Lucette Beudin als La servante Ludivine, Jérôme Lanne als Le médecin, Mélie Deneuve als La nourrice, Père François-Xavier Ledoux als L’abbé Tolbiac, Lise Lamétrie als Voix cousine Rose en Marc Olry als Voice Ferdinant de Vauvert.

Een gefragmenteerde blik op het leven van Jeanne (Judith Chemla), die probeert een volwassen leven te leiden en langzaamaan te maken krijgt met de harde realiteit van het leven van een negentiende eeuwse vrouw.
FilmTotaal.nl

Film : Une Vie (2016)

Film : Une Vie (2016)

Ik vond dit een goede film, ook al ging de vertelling heel erg traag en zaten er hele korte en plotselinge terugblikken in. Je krijgt door het zien van deze film wel een goed idee van hoe hard het leven voor een vrouw in de negentiende eeuw was. Goed gekozen locaties, goede muziek en goede acteurs en actrices maken dit tot een fraai tijdsbeeld.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...