Film : The Man with the Iron Heart (2017)

Gisteren heb ik de film The Man with the Iron Heart (2017) gezien. Deze film werd is in Nederland te streamen bij Videoland. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Jason Clarke als Richard Heydrich, Rosamund Pike als Lina Von Osten, Jack O’Connell als Jan Kubis, Jack Reynor als Jozef Gabcik, Mia Wasikowska als Anna Novak, Stephen Graham als Heinrich Himmler, Thomas M. Wright als Josef Valcik, Barry Atsma als Karl Hermann Frank, Geoff Bell als Müller, Enzo Cilenti als Adolf Opalka, David Horovitch als Admiral Hansen, Abigail Lawrie als Libena Fafek, David Rintoul als General Wagner, Ian Redford als Ernst Röhm en Adam Nagaitis als Emile Curda.

1942. Het Derde Rijk bevindt zich op zijn hoogtepunt van macht. Het Tsjechische verzet in Londen besluit een ambitieuze operatie in werking te zetten: Anthropoid. Twee jonge mannen, Jozef Gabcik (Jack Reynor) en Jan Kubis (Jack O’Connell), worden naar Praag gestuurd om de meest meedogenloze Nazi-leider, Richard Heydrich (Jason Clarke), hoofd van de SS, Gestapo en bedenker van de Holocaust, te doden.
FilmTotaal.nl

Film : The Man with the Iron Heart (2017)

Film : The Man with the Iron Heart (2017)

Naast de opkomst van Adolf Hitler is de opkomst van Reinhard Heydrich van de SS ook erg indrukwekkend. In het begin van zijn carriere is zijn carriere bijna over na een misstap, maar omdat hij een vrouw trouwt die dat vergeet en hem helpt, wordt hij wie hij uiteindelijk geworden is.

Wat een indrukwekkende film is dit. Het eerste deel van de film gaat over de opkomst van Reinhard Heydrich en het tweede deel van de film gaat over de operatie om hem om het leven te brengen. Met goed gekozen locaties, voertuigen, materieel, acteurs en actrices en goede muziek is dit film die je ook aan het denken zet. Dat iemand als Adolf Hitler nooit meer aan de macht mag komen, ook om te voorkomen dat personen als Reinhard Heydrich groot worden.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...