Film : We Were Soldiers (2002)

Gisteren heb ik de film We Were Soldiers (2002) gezien. Deze film werd is in Nederland te streamen bij Videoland. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Mel Gibson als Lt. Col. Hal Moore, Madeleine Stowe als Julie Moore, Greg Kinnear als Maj. Bruce Crandall, Sam Elliott als Sgt. Maj. Basil Plumley, Chris Klein als 2nd Lt. Jack Geoghegan, Keri Russell als Barbara Geoghegan, Barry Pepper als Joe Galloway, Duong Don als Lt. Col. Nguyen Huu An, Ryan Hurst als Sgt. Ernie Savage, Robert Bagnell als 1st Lt. Charlie Hastings, Marc Blucas als 2nd Lt. Henry Herrick, Josh Daugherty als Sp4 Robert Ouellette, Jsu Garcia als Capt. Tony Nadal, John Hamm als Capt. Matt Dillon en Clark Gregg als Capt. Tom Metsker.

Hal Moore (Mel Gibson) krijgt de opdracht om in Vietnam een elitegroep te trainen. Hij heeft als plan om hen naar een vallei te sturen waar Amerikaanse troepen werden overmeesterd door de Vietcong. Moore blijft trouw aan zijn plan en is ervan overtuigd dat zijn elitegroep goed getraind is.
FilmTotaal.nl

Film : We Were Soldiers (2002)

Film : We Were Soldiers (2002)

Ik vond dit een hele indrukwekkende film. Het verhaal is gebaseerd op waar gebeurde feiten en wordt zeer goed verteld. Een mooie introductie in Amerika, waarna het verhaal zich verplaatst naar Vietnam om daar letterlijk uit te barsten in oorlogsgeweld dat de rest van de film duurt. De verschillende oorlogsscene’s zijn soms erg gruwelijk gefilmd, maar dat maakt juist dat ze goed blijven hangen en dat de onzinnigheid van deze oorlog goed in beeld gebracht wordt. Heel sterk acteerwerk van zowel de Amerikanen als de Vietnamezen en ik was ook heel erg blij dat de Vietnamezen gespeeld werden door Vietnamezen en ook Vietnamees spraken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...