Film : The Bombardement (2012)

Gisteren heb ik de film The Bombardement (2012) gezien. Deze film werd is in Nederland te streamen bij Videoland. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Jan Smit als Vincent, Roos van Erkel als Eva, Mike Weerts als Chris, Monic Hendrickx als Eva’s Mother, Gerard Cox als Hotel Manager, Koos Postema als Dominee, Jobst Schnibbe als Vader Eva, Michel Sluysmans als Wachtmeester, Steven Stavast als Usher, Teri Tordai als Tante Anke, Pieter Van der Sman als Dirk, Thomas van Montfort als Duitse officier, Paul van Soest als Willem, Tom Pilath als Feldwebel en Jelle Palmaerts als Herman.

‘Het Bombardement’ gaat over de Duitse luchtaanval op Rotterdam in 1940. Een oude Vincent (Jan Smit) kijkt in de openingsscène in het hedendaagse Rotjeknor terug op de woelige oorlogsjaren. In zijn jonge jaren is hij een boksende bakkersjongen die ook nog eens een duit bijverdient als piccolo in het hotel van zijn oom. Daar ontmoet hij Eva (Roos van Erkel), die op het punt staat te trouwen met de arrogante Dirk (Pieter Van der Sman). Het is al van meet af aan duidelijk dat Evass aanstaande echtgenoot voor geen meter deugt, wat de deur wagenwijd openzet voor een romance met een jongen van eenvoudige komaf.
FilmTotaal.nl

Film : The Bombardement (2012)

Film : The Bombardement (2012)

Ik vond dit een matige film. Het verhaal is matig bedacht en werd matig uitgewerkt middels toch niet hele sterke acteurs in de hoofdrollen. De scene’s rondom het bombardement vond ik wel heel erg goed gemaakt, want die gaven je als kijker het gevoel dat de acteurs en actrices echt tijdens een bombardement aan het werk waren.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...