Film : The Mauritanian (2021)

Gisteren heb ik de film The Mauritanian (2021) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Tahar Rahim als Mohamedou Ould Slahi, Jodie Foster als Nancy Hollander, Shailene Woodley als Teri Duncan, Benedict Cumberbatch als Stuart Couch, Nouhe Hamady Bari als Mohamedou’s Niece, Saadna Hamoud als Groom at Wedding, Mohamed Yeslem Mousse als Wedding Guest, Mohamed Abderrahmane Arava als Wedding Guest, Aly Deyde als Wedding Guest, El Hocine Aba als Wedding Guest, Baya Belal als Mohamedou’s Mother, Baba Mine als Deddahi, Lembrabott Zeine Sidamar als Policeman, Yenje Abdellahi als Policeman en Clayton Boyd als Lawyer.

The Mauritanian vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ould Slahi (Tahar Rahim), die werd opgepakt voor de aanslagen op 9/11 en zonder vorm van rechtspraak gevangen werd gezet in Guantamo Bay. Wanneer hij alle hoop dreigt te verliezen, vindt hij bondgenoten in advocaat Nancy Hollander (Jodie Foster) en Teri Duncan (Shailene Woodley). Ze worden tegengewerkt door militair aanklager Stuart Couch (Benedict Cumberbatch).
FilmTotaal.nl

Film : The Mauritanian (2021)

Film : The Mauritanian (2021)

Ik vond dit een hele indrukwekkende film. Het laat zien hoe de Amerikanen grote fouten gemaakt hebben met Guantamo Bay en dat ze daar heel veel principes en wetten hebben laten vervallen om maar zo snel mogelijk verdachten van terroristische aanslagen te kunnen vervolgen. Het is echt ongelooflijk om te zien hoe een onschuldig persoon, zonder een aanklacht, ruim 14 jaar wordt vastgehouden en dan ook nog wordt gemarteld om maar een bekentenis uit de persoon te krijgen. De film is heel erg goed opgezet en het verhaal van Mohamedou Ould Slahi wordt heel erg goed in beeld gebracht.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...