Film : The Patriot (2000)

Vorige week heb ik de film The Patriot (2000) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Mel Gibson als Benjamin Martin, Heath Ledger als Gabriel Martin, Gregory Smith als Thomas Martin, Joely Richardson als Charlotte Selton, Jason Isaacs als Col. William Tavington, Chris Cooper als Col. Harry Burwell, Tchéky Karyo als Jean Villeneuve, Rene Auberjonois als Reverend Oliver, Lisa Brenner als Anne Howard, Tom Wilkinson als Gen. Lord Charles Cornwallis, Donal Logue als Dan Scott, Leon Rippy als John Billings, Adam Baldwin als Capt. Wilkins, Jay Arlen Jones als Occam en Joey D. Vieira als Peter Howard.

Benjamin Martin (Mel Gibson) is een oorlogsheld, die het leger heeft opgegeven om voor zijn gezin te zorgen. Wanneer de Amerikaanse Revolutie uitbreekt weigert hij dan ook om zich in het oorlogsgeweld te mengen om zo zijn familie te beschermen. Zijn zoon Gabriel (Heath Ledger) gaat echter het leger in om te vechten tegen de vijand.
FilmTotaal.nl

Film : The Patriot (2000)

Film : The Patriot (2000)

Ik vind dit een goede film. De locaties zijn goed gekozen. De muziek is perfect. De acteurs en actrices doen allemaal heel goed hun best. De massale oorlogsscene’s zijn ook heel erg indrukwekkend. Het enige jammer is dat er een aantal oorlogsscene’s zijn waarbij er een overdadige hoeveelheid geweld in beeld gebracht wordt.

Je ziet wel de verschrikkingen van de Amerikaanse Burgeroorlog goed in beeld gebracht.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...