Film : The Square (2017)

Gisteren heb ik de film The Square (2017) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Claes Bang als Christian, Elisabeth Moss als Anne, Dominic West als Julian en Terry Notary als Oleg.

Centraal staat Christian (Claes Bang), een man die stiekem best trots is op het feit dat hij de curator van een museum in Stockholm is geworden. Met behulp van een conceptueel kunstwerk wil hij de aandacht vragen voor wat meer medemenselijkheid in de wereld. Het kunstwerk in kwestie bevindt zich op de binnenplaats van het museum en is getiteld ‘The Square’. Iedereen die binnen de lichtgevende lijnen van dit vierkant gaat staan heeft dezelfde rechten en plichten. Een bijkomende gedachte is dat men hulp kan vragen aan voorbijgangers, die op hun beurt ‘verplicht’ zijn om hulp te verlenen.
FilmTotaal.nl

Film : The Sqaure (2017)

Film : The Sqaure (2017)

Ik vond dit niet echt een leuke film. Het verhaal is redelijk, maar komt helemaal niet uit de verf doordat er behoorlijk wat scene’s in de film zitten die, in mijn optiek in ieder geval, niets toevoegen en alleen maar verstorend zijn voor het verloop van de film.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...