Film : The World to Come (2020)

Gisteren heb ik de film The World to Come (2020) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Katherine Waterston als Abigail, Casey Affleck als Dyer, Vanessa Kirby als Tallie, Christopher Abbott als Finney, Karina Ziana Gherasim als Nellie, Ioachim Ciobanu als Widow Weldon’s Son, Daniel Blumberg als Tinker, Andreea Vasile als Mother, Liana Navrot als Widow Weldon, Sandra Personnic-House als Mrs. Nottoway en James Longshore als Man #1.

Abigail (Katherine Waterston), de vrouw van de boer Dyer (Casey Affleck), en haar nieuwe buurvrouw Tallie (Vanessa Kirby) voelen zich sterk en onontkoombaar tot elkaar aangetrokken. Terwijl de rouwende Abigail de behoeften van haar zwijgzame echtgenoot Dyer probeert te vervullen en Tallie worstelt met haar jaloerse man Finney (Christopher Abbott), voelen beide vrouwen zich bevrijd door hun intense band. Deze connectie geeft een verlichting in hun bestaan en vult een leegte in hun leven waarvan ze nooit hebben geweten dat die bestond.
FilmTotaal.nl

Film : The World to Come (2020)

Film : The World to Come (2020)

Wat een aangrijpende film is dit zeg. Het verhaal is erg goed bedacht en wordt zeer goed uitgewerkt middels perfect gekozen locaties, heel erg goed gecaste actrices en acteurs en goede muziek.

De pijn die de hoofdpersoon Abigail voelt, wordt erg goed in beeld gebracht, waardoor je je verbonden voelt me haar. Ook de gevoelens van Tallie worden zeer goed in beeld gebracht, waardoor je ook voor haar sympathie krijgt. En dan wordt de relatie die tussen beide dames ontstaat ook nog eens erg goed in beeld gebracht.

Een hele goede film rondom een thema dat nu geen wenkbrauwen laat fronsen, maar in de tijd van het verhaal compleet niet bespreek was.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...