Film : Un Monde (2021)

Gisteren heb ik de film Un Monde (2021) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Maya Vanderbeque als Nora, Günter Duret als Abel, Lena Girard Voss als Clémence, Simon Caudry als Antoine, Thao Maerten als David, James Seguy als Malik, Naël Ammama als Ismaël, Émile Salamone als Matteo, Karim Leklou als Le père, Laura Verlinden als Mme Agnès, Laurent Capelluto als Le père d’Antoine, Sandrine Blancke als Mme Franck, Monia Douieb als L’institutrice d’Abel, Michel Israël als Le directeur en Sophia Leboutte als Le surveillante cour.

Nora (Maya Vanderbeque) wil niets liever dan vrienden maken op haar nieuwe basisschool. Maar op het schoolplein ziet ze dat haar grote broer Abel (Günter Duret) wordt lastiggevallen. Als ze hem wil helpen gaat het van kwaad tot erger. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt, waardoor Nora voor een verscheurende keuze komt te staan.
FilmTotaal.nl

Film : Un Monde (2021)

Film : Un Monde (2021)

Ik vond dit een hele indrukwekkende film. Het verhaal is van alle tijden, maar in deze film wordt het bijna hartverscheurend verteld. De film liet zien dat pesten echt niet leuk is en dat het al snel door druk van volwassenen van kwaad tot erger kan gaan. Het was heel bijzonder dat er geen muziek te horen is tijdens de film, maar dat er schoolgeluiden op de achtergrond te horen waren. Verder acteerden de verschillende kinderen zo heel erg goed, dat mij het gevoel bekroop dat ik naar een documentaire zat te kijken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...