Film : De Helleveeg (2016)

Gisteren heb ik de film De Helleveeg (2016) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Robert de Hoog als Koos, Hannah Hoekstra als Tiny, Hadewych Minis als Hanny, Gijs Scholten van Aschat als Vader / Opa, Huub Smit als Albert Senior, Benja Bruijning als Albert, Anneke Blok als Moeder / Oma, Frank Lammers als Nico van Dartel, Hans Ligtvoet als Dokter Ziekenhuis, Juliette van Ardenne als Gerda, Beau Schneider als Brigadier Henneman, Mike Weerts als Bruiloftsgast Toilet, Rosa Reuten als Tante Karin, Raf Schollen als Albertje 7 jaar en Joep van Leuken als Albertje 11 jaar.

De goedgebekte Tiny (Hannah Hoekstra) is amper puber af en wordt door haar ouders als voetveeg en schoonmaakpoets behandeld. Haar vader (Gijs Scholten van Aschat) krijgt het zelfs voor elkaar om Tiny haar baantje in een schoenenfabriek af te nemen, zodat ze zich helemaal op het huishouden kan richten. Tiny’s moeder (Anneke Blok) lijkt altijd zwak, ziek en misselijk, maar lijdt in feite aan een chronische vorm van aanstelleritis. ‘Albertje’ (Raf Schollen / Joep van Leuken) is de zoon van Tiny’s zus Hanny (Hadewych Minis) die zich overduidelijk meer thuis voelt bij zijn grootouders en dan vooral bij tante Tiny. De jaren glijden voorbij en de wijsheid wint het van de emotie. Het litteken op de ziel van Tiny blijft echter.
FilmTotaal.nl

Film : De Helleveeg (2016)

Film : De Helleveeg (2016)

Ik vind dit een hele goede film, maar dat kan ook niet anders als de film gebaseerd is op een boek geschreven door A.F.Th van der Heijden. Het verhaal is al dik in orde. Maar de hele setting van de film, diverse jaren, is erg goed uitgevoerd met behulp van allerlei accessoires als auto’s, stoelen, tafels, telefoontoestellen etc. De verschillende acteurs en actrices zijn ook erg goed bezig. Maar de muziek bij de verschillende scene’s is werkelijk heel erg goed gedaan.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...