Joke Verweerd – De rugzak

Vorige maand heb ik het boek De rugzak gelezen. Dit boek is geschreven door Joke Verweerd.

Centraal in deze psychologische roman staat het leven van Jiska, die na het dodelijk auto-ongeluk van haar man een nieuw leven probeert op te bouwen als onderwijzeres in een klein dorp. Het verleden en haar mislukte huwelijk tracht ze te ontlopen en weg te vouwen, zelfs letterlijk door het fanatiek beoefenen van hardlopen en origami. Ze wordt echter onverwacht geconfronteerd met alles wat ze liever wil vergeten, wanneer ze Femke, een stageaire op haar school, ontmoet. Femkes moeder was ook bij het auto-ongeluk betrokken en ligt al maanden in coma. Door de confrontatie met Femke en haar vader blijkt dat het onverwerkte verleden, de rugzak, voor Jiska niet te torsen is. Via flash-backs krijgt de lezer een beeld van wat zich in het verleden heeft afgespeeld. Jiska ontkomt er niet aan de rugzak helemaal leeg te halen en ook haar relatie tot God te bezien.

Joke Verweerd - De rugzak

Joke Verweerd – De rugzak

Voor tijdens de afgelopen vakantie hadden wij een negental boeken in eBook-formaat geleend bij de de Bibiliotheek. Dit is een service beschikbaar voor leden van een gemeentelijke bibliotheek en is erg handig in gebruik.

Het boek De rugzak is echt geweldig goed geschreven. Hoe de familieleden van de slachtoffers van een autoongeluk via een omwe, en zonder dat zij het weten, bij elkaar komen en hoe ze op elkaar reageren. Zo nu en dan kreeg ik wel de koude rillingen toen ik het aan lezen was, maar het verhaal is zo goed geschreven dat je gewoon wilt blijven lezen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...