Film : Munich (2005)

Gisteren heb ik de film Munich (2005) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Eric Bana als Avner, Daniel Craig als Steve, Ciarán Hinds als Carl, Mathieu Kassovitz als Robert, Hanss Zischler als Hans, Ayelet Zurer als Daphna, Geoffrey Rush als Ephraim, Gila Almagor als Avner’s Mother, Michael Lonsdale als Papa, Mathieu Almalric als Louis, Moritz Bleibtreu als Andreas, Valeria Bruni Tedeschi als Sylvie, Meret Becker als Yvonne, Marie-Josée Croze als Jeanette the Dutch Assassin en Yvan Attal als Tony – Andreas’ Friend.

Tijdens de Olympische Spelen van 1972 in München, werd de Israelische ploeg gegijzeld door Palestijnse terroristen. Dit resulteerde in de dood van Israelische deelnemers. Een Mossad-agent (Eric Bana) krijgt de opdracht een team samen te stellen om de 11 verantwoordelijke Palestijnen te vinden en te vermoorden.
FilmTotaal.nl

Munich (2005)

Munich (2005)

Ik vind dit een hele goede film. De film is geregisseerd door Steven Spielberg en er spelen best wel veel bekende acteurs in mee. Zo is Eric Bana bekend van zijn rol als Dr. Bruce Banner in de film Hulk, zo is Daniel Craig bekend van zijn rol als James Bond in de film Quantum of Solace, zo is Ciarán Hinds bekend van zijn rol als Julius Ceasar in de serie Rome, zo is Geoffrey Rush bekend van zijn rol als Hector Barbossa in de film Pirates of the Caribbean : The curse of the Black Pearl en zo is Michael Lonsdale bekend van zijn rol als Hugo Drax in de film Moonraker.

Het verhaal is gebaseerd op een ware gebeurtenis en is hartverscheurend. De hele film is opgenomen op een manier, inclusief het gebruik van special effects, die je het gevoel geven dat het echt 1972 is en dat is helemaal niet slecht. Een goed verhaal, goed uitgewerkt met goede acteurs en actrices … Ik wil bijna zeggen … Een must voor liefhebbers van films gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...