(TV) Serie : Der Überläufer

Gisteren heb ik een aflevering gezien van de serie Der Überläufer. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door NPO 2. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Jannis Niewöhner als Walter Proska, Malgorzata Mikolajczak als Wanda Zielinski, Sebastian Urzendowsky als Wolfgang Kürschner, Rainer Bock als Unteroffizier Willi Stehauf, Bjarne Mädel als Ferdinand Baffi Ellerbrok, Katharina Schüttler als Maria Rogalski en Leonie Benesch als Hildegard Roth.

Walter Proska (Jannis Niewöhner), een jonge soldaat bij de Wehrmacht, keert in de zomer van 1944 terug naar het oostfront. Door een ontmoeting met de partizane Wanda Zielinski (Malgorzata Mikolajczak) en de vriendschap met lotgenoot Wolfgang Kürschner (Sebastian Urzendowsky) krijgt hij zo zijn twijfels over de zin van zijn taak. Ondertussen rukt het Rode Leger steeds verder op.

(TV) Serie : Der Überläufer

(TV) Serie : Der Überläufer

Ik vond dit een hele goede serie. Een serie die de Tweede Wereldoorlog weer van een hele andere kant laat zien. Prachtige kostuums, goed gekozen locaties en hele goede acteurs en actrices maken deze serie erg goed en zorgen er voor dat je na het zien van de serie nog wel een tijdje aan het nadenken bent over de verschrikkingen van oorlog in het algemeen en de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...