(TV) Serie : Downtown Abbey

Gisteren heb ik samen met Danielle twee afleveringen gezien van de serie Downtown Abbey. Deze serie is in Nederland te streamen via Netflix. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Hugh Bonneville als Robert Crawley, Earl of Grantham, Laura Carmicheal als Lady Edith Crawley, Jim Carter als Charles Carson, Brendan Coyle als John Bates, Michelle Dockery als Lady Mary Crawley, Joanna Froggatt als Anna Bates, Robert James-Collier als Thomas Barrow, Phyllis Logan als Mrs. Hughes, Elizabeth McGovern als Cora Crawley, Countess of Grantham, Sophie McShera als Daisy Mason, Lesley Nicol als Mrs. Patmore, Maggie Smith als Victoria Crawley, Dowager Countess of Grantham en Penelope Wilton als Isobel Crawley.

Deze serie volgt het wel en wee van de familie Crawley en hun bedienden, en legt het snobisme en de intriges van een verdwijnend klassensysteem bloot.

(TV) Serie : Downtown Abbey

(TV) Serie : Downtown Abbey

Wat een goede serie is dit zeg. Het verhaal is heel erg goed bedacht en wordt zeer goed uitgwewerkt middels hele goede acteurs en actrices, perfect gekozen locaties, hele mooie gebouwen, auto’s en allerlei andere hulpmiddelen. En dan heb ik het nog niet gehad over de verschillende teksten die gesproken worden en de manier waarop. Perfect gewoon. Ik ga ook al op zoek naar de films om na de serie te kijken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...