TV Serie : Riphagen

Gisteravond heb ik alle afleveringen van de serie Riphagen gezien. In Nederland werd deze serie uitgezonden door NPO. De hoofdrollen in deze serie worden gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge als Andries ‘Dries’ Riphagen, Kay Greidanus als Jan van Liempd, Lisa Zweerman als Greetje Riphagen, Sigrid ten Napel als Lena van Liempd, Anna Raadsveld als Betje Wery, Sieger Sloot als Frits Kerkhoven, Richard Gonlag als Willy Lages, Michel Sluysmans als Wim Sanders, Gitta Fleuren als Moeder Greetje, Herman Egberts als Vader Greetje, Guido Pollemans als Harry Rond, Huub Smit als Toon Kuijper en
Mark Rietman als Louis Einthoven.

Riphagen is een WOII-misdaad thriller gebaseerd op het leven van Andries ‘Al Capone’ Riphagen. Riphagen (Jeroen van Koningsbrugge) is niet alleen een bokser, zwarthandelaar en souteneur, maar vooral een fervent Jodenjager. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd (Kay Greidanus) de jacht op hem.

TV Serie : Riphagen

TV Serie : Riphagen

Ik vind dit een hele goede serie. De serie is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en dat maakt dat de serie best wel hard binnenkomt. Het verhaal wordt dan ook zonder schroom verteld en met behulp van – zo nu en dan – best wel heftige gewelddadige scene´s.

Qua locaties is het af en toe best wel jammer, dat duidelijk is dat er heel veel moeite gedaan is om een bepaald gebied een jaren 40 uitstraling te geven, maar dat het niet gelukt is. De verschillende acteurs en actrices zijn goed tot erg goed en ook de muziek is erg goed.

Deze serie is echt een aanrader voor diegenen die meer willen weten over wat er allemaal tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurd is.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...