Concert : Muziek uit de Nieuwe Wereld – Dvořáks Symfonie nr. 9, Copland en Ives

Gisteravond ben ik samen met Danielle naar het concert Muziek uit de Nieuwe Wereld – Dvořáks Symfonie nr. 9, Copland en Ives geweest. Dit concert werd gegeven door Residentie Orkest Den Haag onder leiding van Tianyi Lu in de grote zaal
van Het Concertgebouw te Amsterdam.

Een Amerikaans getint concert van het Residentie Orkest Den Haag. De veelbekroonde Tianyi Lu leidt Dvořáks Negende symfonie, zijn portret van (de muziek van) de Nieuwe Wereld. Ook hoort u Copland en Ives.

PROGRAMMA
Copland – Fanfare for the Common Man
Ives – The Unanswered Question
Dvořák – Symfonie nr. 9 in e, op. 95 ‘Uit de Nieuwe Wereld’

Concert : Muziek uit de Nieuwe Wereld - Dvořáks Symfonie nr. 9, Copland en Ives

Concert : Muziek uit de Nieuwe Wereld – Dvořáks Symfonie nr. 9, Copland en Ives

Wat was dit weer heerlijk zeg. Na een afwezigheid van veel maanden konden wij eindelijk weer eens naar Het Concertgebouw en wat was dit een mooi concert om mee te beginnen, want er gaan meer concerten volgen.

NIet alleen was de selectie van de te spelen stuk fantastisch en werden de stukken ook in een mooie, opbouwende, volgorde gespeeld, maar het Residentie Orkest is echt een heel goed orkest dat heel erg goed de drie stukken kon spelen.

Tianyi Lu is een fantastische dirigent die met heel haar lichaam de sfeer en de momenten in de muziek aangeeft, zodat je als kijker, wij zaten op het podium, heel erg goed kan zien hoe ze dat allemaal doet. Ze was heel erg gedreven en dat maakte van dit concert ook een hele fijne verpozing. Ook haar bedankje aan het orkest en ons het publiek op het einde kwam uit haar hart.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...