Musical : Was Getekend, Annie M.G. Schmidt

Afgelopen Zondag ben ik met mijn moeder en Danielle naar de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt geweest. Deze musical is geproduceerd door Stage Entertainment en werd opgevoerd in het DeLaMar Theater te Amsterdam. In deze musical werden de hoofdrollen gespeeld door Simone Kleinsma als Simone Kleinsma, Willem Spaaij als Flip van Duijn, Marjolein Touw als Geertruide Maria Bouhuijs, Wim van der Driessche als Dick van Duijn / Johannes Daniël Schmidt en Jeske van der Staak als Jonge Annie M.G. Schmidt.

Iedereen kent de bekende nummers als: ‘Margootje, ‘Wat voor weer zou het zijn in Den Haag’ en ‘Vluchten kan niet meer’. En dit is slechts een klein deel van het ongelofelijke repertoire van Annie M.G. Schmidt. Annie M.G. schreef musicals, tv-series, boeken en gedichten maar wie was de vrouw achter de schrijfster? Daarover schreef Annejet van der Zijl de bestseller ‘Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt’. Het verhaal van de nieuwe Nederlandse musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt is gebaseerd op dit succesvolle boek. De musical heeft scherpe humor en bevat natuurlijk bekende nummers van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Met haar prachtige stem, gevoel voor humor en liefde voor de Nederlandse taal is Simone Kleinsma de aangewezen actrice om de rol van Annie M.G. Schmidt te vertolken. In haar rol als Annie M.G. Schmidt blikt ze samen met haar zoon Flip, gespeeld door William Spaaij, terug op haar leven vol hoogtepunten maar ook dieptepunten. Het meisje dat een eenzame jeugd beleefde en uitgroeide tot dé schrijfster van Nederland.

Musical : Was Getekend, Annie M.G. Schmidt

Musical : Was Getekend, Annie M.G. Schmidt

Wat is dit een ontzettend goede musical zeg!

Het begint natuurlijk bij de basis en het verhaal over Annie M.G. Schmidt haar leven is zeer indrukwekkend, maar dat wordt wel enorm goed in beeld gebracht middels deze musical.

Het idee dat Annie M.G. Schmidt met haar zoon Flip van Duijn door het leven van Annie M.G. Schmidt reist en daarmee haar leven aan haar zoon, maar ook aan het publiek, laat zien is gewoon zeer goed bedacht en wordt zeer goed uitgevoerd. Ook heel leuk zijn de interacties tussen moeder, zoon en de andere personen.

Uiteraard ook hele goede muziek en goede zang, maken dit tot een complete belevenis.


Danielle en ik geven mijn Moeder altijd een grote musical voor haar verjaardag. Onderstaand een lijstje van musicals die wij al gezien hebben.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...