Film : Het Verloren Transport (2022)

Gisteren heb ik de film Het Verloren Transport (2022) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Hanna van Vliet als Simone, Eugénie Anselin als Vera, Anna Bachman als Winnie, Bram Suijker als Isaac, Konstantin Frolov als Alexei, Frieda Barnhard als Mirjam, Billy de Walle als Menachem, Edda Lina Janz als Bärbel, Fabienne Elaine Hollwege als Elfride, Germaine Wagner als Priest, Nora Koenig als Mother Bärbel, Nicolas Lech als Lev, Oscar Martin als Dimitri, Richard Kreutz als Vigo en Philippe Thelen als Pavel.

In de lente van 1945 strandt een deportatietrein met honderden Joodse gevangen bij een klein Duits dorp dat bezet is door het Rode Leger. De Russische scherpschutter Vera (Eugénie Anselin), dorpeling Winnie (Anna Bachman) en de Joods-Nederlandse Simone (Hanna van Vliet) zijn tot elkaar veroordeeld in een situatie van diep wantrouwen, wanhoop en wraak. Er ontstaat echter een onverwachtse vriendschap tussen de drie vrouwen.
FilmTotaal.nl

Film : Het Verloren Transport (2022)

Film : Het Verloren Transport (2022)

Ik vond dit een hele goede film. Het laat weer een verhaal over de Tweede Wereldoorlog zien. In dit geval laat het heel goed zien dat eigenlijk elke bezetter van grondgebied van een vijand niet echt netjes is. De Russen zijn ook niet echt netjes geweest. Het verhaal is goed geschreven en wordt uitgewerkt in drie verhaallijnen. Per vrouwelijke hoofdpersoon een lijn en soms roept dat vragen op, maar over het algemeen is het goed gedaan.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...