Film : Holy Spider (2022)

Gisteren heb ik de film Holy Spider (2022) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Zar Amir Ebrahimi als Arezoo Rahimi, Alice Rahimi als Somayeh, Diana Al Hussen als Somayeh’s Daughter, Soraya Helli als Zari Khanum, Mehdi Bajestani als Saeed, Hazem Elian als Taxi Driver, Arash Ashtiani als Sharifi, Sohaib Qista als Gholam, Forouzan Jamshidnejad als Fatima, Maryam Taleb als Khadijeh, Salma Alabed als Zahra, Sina Parvaneh als Rostami, Ariane Naziri als Soghra, Mesbah Taleb als Ali en Marie-Jo Khojandi als Old Prostitute.

Journalist Arezoo Rahimi (Zar Amir Ebrahimi) arriveert in Mashhad, de heiligste stad van Iran. Hier gaat ze onderzoek doen naar een reeks moorden op prostituees, die als zondig worden gezien. Ze ontdekt al snel dat ze als vrouw haar plaats dient te kennen. Terwijl de moordenaar nieuwe slachtoffers maakt, neemt Arezoo Rahimi steeds grotere risico’s om toch achter de identiteit van de ‘spider killer’ te komen …
FilmTotaal.nl

Film : Holy Spider (2022)

Film : Holy Spider (2022)

Ik vond dit een hele indrukwekkende film. Het verhaal, gebaseerd op waar gebeurde feiten, is eigenlijk te gruwelijk voor woorden, maar wordt zeer zorgvuldig in beeld gebracht en nergens worden de grenzen van het toelaatbare overschreden. Het is ook wel schrijnend om te horen dat de twee hoofdpersonen in de film Zar Amir Ebrahimi en Mehdi Bajestani en de regisseur hun land hebben moeten ontvluchten na het maken van deze film.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...