Film : Man of Tai Chi (2013)

Ik heb gisteren de film Man of Tai Chi (2013) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Tiger Hu Chen als ‘Tiger’ Chen Lin Hu, Keanu Reeves als Donaka Mark, Karen Mok als Inspector Suen Jing Si, Hai Yu als Master Yang, Qing Ye als Ching Sha, Simon Yam als Superintendent Wong, Hirati Yasuyuki als Thin Man, Brian Siswojo als Gong Au Young, Michael Tong als Shek Kuan, Sam Lee als De-Ming, Jiulong Guo als Old Commentator, Huang Jiang Xiang als Young Commentator, Zihan Xia als Li Hung, Sung-jun Yoo als Chi Tak en Iko Uwais als Gilang Sunjaya.

Een jonge krijgskunstenaar (Tiger Hu Chen) is ongeëvenaard wat betreft zijn Tai Chi-vaardigheden. Doordat hij zo ontzettend goed is, belandt hij in een lucratieve, ondergrondse vechtarena. In een futuristische ruimte wordt hij blootgesteld aan de trucs van de meest gevaarlijke vechtmachines. Hier gelden geen regels en zijn geen scheidsrechters aanwezig. Hier gaat het enkel en alleen om het vechten. Ondertussen is de politie druk doende om deze geheime organisatie te ontmantelen.

Film : Man of Tai Chi (2013)

Film : Man of Tai Chi (2013)

De laatste tijd kijk ik wat meer films over Martial Arts en ook Man of Tai Chi is weer een zeer goede film.

De verschillende Martial Arts worden zeer goed in beeld gebracht, soms met een beetje veel overdreven geweld, maar toch nog wel zeer goed. Zo wordt ook Tai Chi zeer goed in beeld gebracht. Wat een prachtige vechtkunst is dat zeg. Fraaie bewegingen, veel kracht en ook nog zeer explosieve momenten.

Het verhaal voor de film is ietwat dunnetjes en het is jammer dat Keanu Reeves zijn slechterik zo slecht neerzet. Voor liefhebbers van films over Martial Arts is dit wel een aanrader.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...