Voorstelling : Het Zuidelijk Toneel, BOG Collectie en Nineties Productions – Under Pressure

Ik ben gisteren naar de voorstelling Under Pressure geweest. Deze voorstelling werd gespeeld door het Zuidelijk Toneel, BOG Collectie en Nineties Productions in Theater De Veste te Delft.

Groei is de norm. Stilstand de dood. Of in ieder geval de vergetelheid … Van persoonlijke ontwikkeling tot de wereldeconomie. Wat niet groeit, doet niet mee. Terwijl de hele planeet op het randje van een burn-out hangt, beklimmen theatermakers Benjamin Moen en Yannick Noomen de grootste podia van Nederland om samen met toetsenist, componist en producer Niels Broos de tijdgeest te bezingen.

Het Zuidelijk Toneel, BOG Collectie en Nineties Productions - Under Pressure

Het Zuidelijk Toneel, BOG Collectie en Nineties Productions – Under Pressure

Ik had Benjamin Moen al een keer eerder gezien in Het Zuidelijk Toneel & BOG – Iemand die slaapt en omdat ik hem toen heel erg goed vond, ben ik naar deze voorstelling gegaan.

Als ik punten zou moeten geven voor deze voorstelling op basis van de hierboven genoteerde omschrijving, dan zou de voorstelling een magere drie krijgen. Maar als ik punten zou moeten geven op genialiteit, originaliteit en uitvoering, dan zou deze voorstelling een dikke negen krijgen.

De voorstelling begint al op het moment dat de deuren van de zaal open gaan en je als publiek je stoel kan gaan zoeken. Benjamin staat met een microfoon in de ruimte voor de zaal en doet spontaan leuke interviews. Yannick staat met een microfoon in de zaal en reageert op de interviews die gevoerd worden door Benjamin. Als iedereen dan zit, ontspint er zich een leuke discussie tussen de twee heren en dan begint de voorstelling pas goed. Het blijft gedurende dit gedeelte wel zaak als bezoeker om goed op te blijven letten, want een heleboel zaken die later gedaan en uitgevoerd worden, worden eigenlijk aangekondigd.

Al met al vind ik dit dus een hele goede voorstelling.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...