Boek : Gaby Rasters – Hemelse modder

Vandaag heb ik het boek “Hemelse modder” uit gelezen. Dit boek is geschreven door Gaby Rasters.

Een hartverwarmend kerstverhaal over liefde, verlies en de krachtige band tussen zussen

De zussen Iselle en Dagmar zijn altijd close geweest. Dat ze op jonge leeftijd hun ouders verloren en op elkaar aangewezen waren, heeft hun band versterkt. Maar door de jaren heen zijn de zussen wel erg veranderd. Waar Iselle een sportschool runt en het gemis van haar ouders wegstopt in veel sporten en gezond eten, vindt Dagmar juist troost in wijn en lekkers.

Toch is er één ongezonde voorliefde die de zussen bindt: de hemelse modder die hun vader vroeger maakte. Helaas was het recept strikt geheim en hebben de zussen de vertrouwde smaak nooit helemaal kunnen nabootsen – zelfs al proberen ze het elke Kerstmis. Als hun contrasterende levensstijlen op een dag hard botsen, dreigt voor het eerst hun gezamenlijke kerst in het water te vallen. Maar in het jaar dat volgt kan veel gebeuren. Brengt het recept van hun vaders hemelse modder hen weer bij elkaar voor het jaar uit is? En wie zit er tegen die tijd nog meer aan tafel?

Boek : Gaby Rasters - Hemelse modder

Boek : Gaby Rasters – Hemelse modder

Nadat ik een tijdje terug het boek “Nooit meer bang” had gelezen, wist ik eigenlijk al dat ik meer boeken wilde gaan lezen die door Gaby Rasters geschreven zijn.

En “Hemelse modder” is dan de eerste van een aantal boeken en wat is dat ook weer een goed boek. Heftige, levens bepalende, gebeurtenissen worden heel netjes verteld, maar toch ook op zo een manier dat je wel door hebt, dat het niet niks is wat er gebeurd is. Daarna gaat het verhaal van start en is romantiek eigenlijk de rode draad van het boek, maar er rondom heen gebeurt van alles. Je leert alle hoofdpersonen heel goed kennen, maar wat mij opviel is dat een gezegde dat mijn ouders altijd gebruikten “Ieder huisje heeft zijn kruisje” heel erg waar was in die boek.

Natuurlijk eindigt het boek in een alles is goed staat, maar het is wel heel erg goed geschreven. Het is dat ik af en toe ook nog wat andere dingen moest doen, want anders had ik het boek in één keer uit gelezen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...