Film : Bellicher – Cel (2012)

Gisteravond heb ik de film Bellicher – Cel (2012) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Daan Schuurmans als Michael Bellicher, Aafke Buringh als Jessica Bellicher, Joost Koning als Kees Bellicher, Anna Drijver als Kirsten Bellicher, Anniek Pheifer als Guusje van Donnee, Marc Klein Essink als Wolbert Allaart, Tim Murck als Richard Allaart, Ron de Groen als AIVD / GISS (CID), Huub Stapel als Steiner, Gijs Naber als Ruud Zwaal, Sanne den Hartogh als Danny Zwaal, Marco Bijsterbosch als Stef Zwaal, Manoushka Zeegelaar Breeveld als Margot Westerveld, Benja Bruijning als Vince Batte en Lykele Muus als Corrupte Rechercheur Jonse.

Michael Bellicher (Daan Schuurmans) is getuige van een auto-ongeluk met fatale afloop. Na verhoring, wordt hij tot zijn stomme verbazing gearresteerd. Onduidelijk waarom, maar de politie lijkt overtuigd dat ze hem moeten hebben. Michael wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met een bizarre aanklacht. Michael moet op zoek naar antwoorden. Wat is hier aan de hand?
FilmTotaal.nl

Film : Bellicher - Cel (2012)

Film : Bellicher – Cel (2012)

Ik vond dit een hele goede film. Het verhaal is gebaseerd op het boek “Cel”, geschreven door Charles den Tex.

Ergens las ik de tekst “Jason Bourne in de polder”, maar dat is ook zo. De spanning wordt in een heel erg kort tijdbestek enorm opgevoerd en blijft hoog tot het einde van de film. Veel goede special effects (de scene van de ontploffing waarbij een persoon het leven laat is heel creatief bedacht en gemaakt), goede muziek, goede achtervolgingsscene, goed gekozen locaties (echt bekende plekken in Den Haag) en goede acteurs en actrices maken dit een hele leuke film om te kijken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...