Film : The Grand Budapest Hotel (2014)

Gisteren heb ik de film The Grand Budapest Hotel (2014) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Ralph Fiennes als Gustave, Tilda Swinton als Madame D., Adrien Brody als Dmitri, Tony Revolori als Zero Moustafa, Saoirse Ronan als Agatha, F. Murray Abraham als Mr. Moustafa, Mathieu Amalric als Serge X., Willem Dafoe als Jopling, Jeff Goldblum als Deputy Kovacs, Harvey Keitel als Ludwig, Jude Law als Young Writer, Bill Murray als M. Jean, Edward Norton als Henckels, Tom Wilkinson als Author en Owen Wilson als M. Chuck.

The Grand Budapest Hotel speelt zich af in het Europa van de jaren 1920. Daar zien we een beroemde hotel conciërge, Gustave (Ralph Fiennes). Hij erft het schilderij Boy With Apple, nadat zijn one night stand Madame D. (Tilda Swinton) vermoord wordt. Haar zoon Dmitri (Adrien Brody) zweert wraak op Gustave, en wijst hem als schuldige aan voor de moord op zijn moeder. Zero Moustafa (Tony Revolori), de lobbyjongen van het hotel en zijn liefje, Agatha (Saoirse Ronan), helpen Gustave het schilderij te verbergen voor Dmitri en de autoriteiten.
FilmTotaal.nl

Film : The Grand Budapest Hotel (2014)

Film : The Grand Budapest Hotel (2014)

Wat een goede film is dit zeg. Het verhaal is al erg goed, maar wordt zeer goed uitgewerkt met heel strak geregisseerde terugblikken en hele fraaie scene’s. Perfecte locaties, hele goede acteurs en actrices en hele goede muziek maken het een compleet plaatje. Ook ben ik verbaasd over de grote hoeveelheid sterren in deze film. Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...