Film : Der Hautpmann (2017)

Gisteravond heb ik de film Der Hautpmann (2017) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Max Hubacher als Willi Herold, Alexander Fehling als Junker, Sebastian Rudolph als Gefreiter Paul, Max Thommes als Bursche, Ricke Eckermann als Farmer’s Wife, Jörn Hentschel als Farmer, Milan Peschel als Freytag, Alexander Hörbe als Schnabel Wirt, Ferdinand Dörfler als Farmer 1, Harald Warmbrunn als Farmer 2, Stefan Feddersen-Clausen als Deserteur, Kordian Rekowski als Totschläger, Frederick Lau als Kipinski, Sebastian Grempka als Bomber en Damien Rabjastajn als Flak Soldat 1.

In de laatste momenten van de Tweede Wereldoorlog, vecht een Duitse soldaat voor het overleven en vindt hij een Nazi-uniform.
FilmTotaal.nl

Film : Der Hauptmann (2017)

Film : Der Hauptmann (2017)

Ik vond dit een hele indringende film. Het verhaal verteld hoe een gewone Duitse soldaat in het gevecht voor overleven iemand wordt waar hij later geen schaamte voor voelt, maar die wel een oorlogsmisdadiger is geworden. De film is in zwart-wit en dat maakt vele scene’s nog meer indringender dan ze in kleur hadden kunnen zijn.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...