Film : Dheepan (2015)

Gisteren heb ik de film Dheepan (2015) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Jesuthasan Antonythasan als Dheepan, Kalieaswari Srinivasan als Yalini en Claudine Vinasithamby als Illayaal.

Een ex-Tamil Tijger (Jesuthasan Antonythasan), een vrouw (Kalieaswari Srinivasan) en een klein meisje (Claudine Vinasithamby) vluchten weg uit de ellende van de burgeroorlog in Sri Lanka. Om politiek asiel aan te vragen in Frankrijk gebruiken ze de paspoorten van een overleden gezin: Dheepan, zijn vrouw Yalini en hun dochter Illayaal. Geen van drieën kennen ze elkaar voor de reis, het enige dat ze gemeen hebben is dat hun familie in Sri Lanka ook overleden is. Hun bedrog is succesvol en het ‘gezin’ wordt in een voorstad van Parijs geplaatst. Daar moeten ze met elkaar zien te leren leven en zich aanpassen aan hun omgeving: twee grote flatgebouwen tegenover elkaar, met drugshandel erop, erin en ertussen. Van de regen in de drup.
FilmTotaal.nl

Film : Dheepan (2105)

Film : Dheepan (2105)

Ik vind dit een hele goede film. Er is in de film weinig gesproken tekst, maar des te meer wordt er verteld met de beelden, het geluid en de muziek. Het verhaal zit erg goed in elkaar en wordt zeer goed uitgewerkt. De verschillende locaties zijn zeer goed gekozen, zeker de locaties in Frankrijk. Maar ook alle dialogen in Frankrijk zijn zeer goed.

Het is dan ook niet vreemd dat deze film diverse prijzen en onderscheidingen heeft gewonnen.

Een must see voor liefhebbers van de zogenaamde filmhuis films.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...