Film : Downtown Abbey (2019)

Afgelopen Zaterdag heb ik met Danielle de film Downtown Abbey (2019) gezien. Deze film is in Nederland te streamen bij Prime Video. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Hugh Bonneville als Robert Crawley, Elizabeth McGovern als Cora Crawley, Michelle Dockery als Lady Mary, Laura Carmichael als Lady Edith, Allen Leech als Tom Branson, Maggie Smith als Violet Crawley, Penelope Wilton als Isobel Merton, Jim Carter als Mr. Carson, Phyllis Logan als Mrs. Hughes, Lesley Nicol als Mrs. Patmore, Sophie McShera als Daisy, Brendan Coyle als Mr. Bates, Joanna Froggatt als Anna Bates, Robert-James Collier als Thomas Barrow, Michael Fox als Andy en Raquel Cassidy als Miss Baxter.

Het verhaal speelt zich af in Engeland tijdens de herfst van 1927, anderhalf jaar na de gebeurtenissen uit de serie. Op het landgoed wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen van een groots feest waarop zelfs Carson (Jim Carter) aanwezig zal zijn. Intussen staat een volwassener Mary (Michelle Dockery) op eigen benen en heeft ze haar verantwoordelijkheid genomen. Downton kan echter nog steeds op haar trouw rekenen. Edith (Laura Carmichael) worstelt met haar nieuwe functie als markiezin die een grotere verantwoordelijkheid met zich meebrengt dan ze gewend was tijdens haar opvoeding.
FilmTotaal.nl

Film : Downtown Abbey (2019)

Film : Downtown Abbey (2019)

Ik vond dit een hele goede film. Opgezet zoals de serie, maar voorzien van leuker en beter camerawerk, is deze film goed te volgen omdat de hoofdpersonen hetzelfde zijn als in de serie. Nog steeds de hele mooie locaties, de super goede muziek en de goede acteurs en actrices die er voor zorgen dat je de film in één keer kijkt. Wij kunnen dan ook niet wachten op de volgende film die in Mei 2022 in de bioscoop gaat komen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...