Film : Flesh+Blood (1985)

Gisteren heb ik de film Flesh+Blood (1985) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Rutger Hauer als Martin, Jennifer Jason Leigh als Agnes, Tom Burlinson als Steven, Jack Thompson als Hawkwood, Fernando Hilbeck als Arnolfini, Susan Tyrell als Celine, Ronald Lacey als Cardinal, Brion James als Karsthans, John Dennis Johnston als Summer, Simón Andreu als Miel, Bruno Kirby als Orbec, Kitty Courbois als Anna, Marina Saura als Polly, Hans Veerman als Father George en Jake Wood als Little John.

De Middeleeuwen worden neergezet als een tijd vol gruwelijkheden, oorlog en seks. Huurling Martin (Rutger Hauer) ontvoert bruid Agnes (Jennifer Jason Leigh) als wraak op een edelman en diens zoon Steven (Tom Burlinson).
FilmTotaal.nl

Flesh+Blood (1985)

Flesh+Blood (1985)

Toen ik nog geen twintig was, had ik deze film al eens gezien en toen deze dus vorige maand uitgezonden werd, moest ik hem per se opnemen om nog een keer te kunnen kijken. Nu ik hem weer gezien heb denk ik wel dat het verhaal nog steeds erg goed is uitgewerkt met behulp van hele fraaie locaties, maar dat de acteerprestaties van een aantal acteurs en actrices erg tegenvallen. Er zitten ook veel sex- en naaktscene’s in de film, maar die zijn erg ondersteunend voor het verhaal.

Voor liefhebbers van de middeleeuwen is deze film wellicht erg over de top, omdat er het eigenlijk alleen maar gaat over gruwelijkheden, oorlog en seks, maar voor liefhebbers van actie en avontuur is dit wellicht toch nog wel een aardige film.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...