Film : Green Book (2018)

Gisteren heb ik samen met Danielle de film Green Book (2018) gezien. Deze film hebben wij bekeken bij Prime Video. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Viggo Mortensen als Tony Lip, Mahershala Ali als Dr. Donald Shirley, Linda Cardellini als Dolores, Sebastian Maniscalco als Johnny Venere, Dimiter D. Marinov als Oleg, Mike Hatton als George, P.J. Byrne als Record Exec, Joe Cortese als Gio Loscudo, Maggie Nixon als Copa Coat Check Girl, Von Lewis als Bobby Rydell, Jon Sortland als Rydell Band Leader, Don Stark als Jules Podell, Anthony Mangano als Copa Bouncer Danny, Paul Sloan als Copa Maître D’ Carmine en Quinn Duffy als Mikey Cerrone.

De Italiaans-Amerikaanse Tony Lip (Viggo Mortensen) is een uitsmijter die uit de Bronx komt. Hij wordt ingehuurd om Dr. Donald Shirley (Mahershala Ali) rond te rijden. De Afro-Amerikaanse man is een eersteklas pianist die op tournee gaat. Omdat ze van Manhattan naar het zuiden van Amerika reizen, moeten ze steun vinden in een speciale reisgids die hen de plaatsen toont waar het veilig is voor Afro-Amerikanen. Het tweetal zal geconfronteerd worden met racisme en andere gevaren, maar ook met onverwachte menselijkheden en humor. Ze zullen hun verschillen aan de kant moeten schuiven als ze de reis van hun leven willen overleven.
FilmTotaal.nl

Film : Greenbook (2018)

Film : Greenbook (2018)

Ik vind dit een goede film.

Om te beginnen met de muziek … In de hele wordt hele goede muziek gebruikt om de verschillende scene’s te voorzien van achtergrondmuziek, of om verschillende scene’s aan elkaar te koppelen of het wordt gespeeld in de scene zelf. Fantastisch gewoon.

Dan de gekozen locaties en het gebruik van de oude auto’s … Deze zijn werkelijk waar ook enorm goed gekozen en gebruikt. Het brengt de sfeer van de film terug tot in de jaren 60 en 70 van Amerika.

Dan de acteurs en actrices … Deze zijn ook zeer goed. Viggo Mortensen was natuurlijk al bekend vanuit The Lord of The Rings, maar dat ik Mahershala Ali al eens eerder gezien had in Moonlight, dat realiseerde ik mij pas bij het voorbereiden van dit stukje. Wat kan hij acteren zeg.

Deze film is een echte aanrader voor mensen die houden van biografie en goede muziek.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...